Privatlån

Det är viktigt att ha ordning på sin ekonomi, och se till att betala alla räkningar i tid, för att undvika problem, Men, alla vet att det kan hända saker i livet som ställer allt det där på huvudet även om man gjort upp en noggrann månadsbudget och varit noga med att betala alla löpande räkningar. För den som inte har möjlighet att bygga upp en buffert kan det räcka med akut tandvärk som leder till en saftig tandläkarräkning för att hela budgeten ska gå om intet. Istället för att lägga undan andra, viktiga, räkningar kan de då vara bättre att söka ett lån för att lösa den akuta situationen.

Ska du låna för att betala akuta räkningar, till exempel, är ett privatlån den bästa lösningen. Ett privatlån är det samma som ett lån utan säkerhet. Och just för att du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet går det lättare att söka och snabbare att få pengarna. Att det är ett lån utan säkerhet betyder att banken, eller långivaren, tar en större risk, och därför ligger räntan på dessa lån oftast något högre. Men, på ett mindre lån gör detta inte så stor skillnad på den totala kostnaden för ett lån. Har du något att belåna kan du givetvis göra det och kanske få en något lägre ränta.

De traditionella bankerna

Hos de traditionella bankerna kan man få privatlån på mellan 15 000 och 400 000 kronor. Du kan alltså låna riktigt mycket pengar utan säkerhet. Därför är ett större privatlån ett bra alternativ för den som, exempelvis, behöver låna till kontantinsatsen. När du lånar för att köpa hus, eller bostadsrätt, kan du inte låna till hela husets värde. Du får låna upp till 85%, men resten, kontantinsatsen, får du fixa på annat sätt. Det heter kontantinsats, och tanken är säkert att man ska kunna betala denna del själv, kontant. Men, med de höga huspriser som finns idag är det få förunnat att plocka upp dessa pengar ur fickan. Och då kan ett privatlån vara räddningen.

Privatlån

Oerhört populära

det är inte bara de vanliga bankerna som ger privatlån. På nätet kan du hitta massor av lån, i alla storlekar och för alla behov. Här finns, till exempel, små privatlån som ligger under 15000 kronor, och som alltså fyller ett behov som bankerna inte kan tillfredsställa. Dessa lån har snabbt blivit oerhört populära, vilket förstås beror på deras stora användbarhet. Kärt barn har många namn som bekant och det gäller också dessa små lån. Mikrolån, snabblån, minilån och smslån är bara några av de benämningar man kan hitta. Och trots de många olika namnen handlar det om, i stort sett, samma lån.

Små lån, mellan 500 och 15000 kronor, som kan vara en uppskattad räddningsplanka i många vardagssituationer. Dessa lån, och alla andra, kan du söka direkt online. Du behöver alltså inte längre boka tid hos banken för att söka ett lån. På nätet fyller du bara i ett enkelt ansökningsformulär och anger hur mycket du vill låna, och vilken återbetalningstid du vill ha.