Bläckpatroner

Många tycker att elektroniska apparater och prylar lever sitt eget liv, och att det är svårt att ta kontroll över dem. Hur ofta händer det inte att vi tycker att datorn gör något vi inte bett den om, till exempel. Förmodligen har vi nog ändå gjort någonting, om än ofrivilligt, för en dator är ändå en dator och inte en tänkande varelse som kan göra saker på egen hand. Men, om man inte vet med sig att man gjort något som kan åstadkommer de där händelserna är det ju lätt att tro att det är något fel på datorn. Om du får ut konstiga utskrifter ur skrivaren är väl, på samma sätt, den första tanken att skrivaren är trasig.

skriver ut ett fint foto

Om du skriver ut ett fint foto från den stora familjefesten, och alla på bilden är gröna i ansiktet är det förmodligen inte dålig julmat du skyller på, utan skrivaren som kanske gjort sitt och måste bytas ut. Men, ta det lugnt, det behöver faktiskt inte vara fel på skrivaren om bilderna blir konstiga. Om felet ligger i fel färgåtergivning är det troligare att det är någon bläckpatron som är tom och behöver bytas ut. En modern färgskrivare har vanligtvis fyra bläckpatroner, och i enstaka fall kan det sitta fem patroner i skrivaren. En gul, en röd, en blå och en eller två svarta bläckpatroner, så ser det ut inuti skrivaren. Och bläcket i dessa patroner varar inte i evighet. En dag tar det slut och då måste bläckpatronen bytas ut mot en ny för att skrivaren ska fungera normalt. Och man kan se på utskrifterna vilken patron som är tom. I ovan nämnda fall blev bilden grön, och det visar att det är slut på den röda färgen.

Du har säkert en gång lärt dig lite om färglära, och då fått veta att det finns något som kallas komplementfärger. Det är färger som är varandras motsatser. Och när en färg försvinner, på en utskrift till exempel, tar komplementfärgen över. Rött och grönt är varandras motsatser och därför blir bilden grön när den röda färgen är slut. Om släkten hade blivit lila istället för gröna, hade du behövt byta ut den gula bläckpatronen. Svårare än så är det alltså inte att ta reda på vilken färg som är slut när din skrivare börjar trilskas och skriva ut bilderna som den själv vill. Oftast talar skrivaren själv om när bläcknivån börjar bli låg, så att du får reda på i god tid att det är dags att byta ut en, eller flera, Brother bläckpatroner.

Dags för en ny bläckpatron

Det finns, med andra ord, en naturlig förklaring till det mesta, och du behöver inte gripas av panik om dina elektroniska prylar inte beter sig som förväntat. När det gäller att byta bläckpatroner i skrivaren är det en mycket enkel åtgärd. Du köper dina bläckpatroner enklast och billigast på nätet. Ha skrivarens namn och modell tillgängligt för att se till att få bläckpatroner som är kompatibla med din skrivare bara.